It’s a kind of magic!

Hallo allemaal,

Foto: Henny van Roomen

Het was een tijdje stil, maar hier ben ik weer!
In mijn eerste blog vertelde ik jullie dat ik bij Attractiepark Toverland werk. Wat ik er niet bij vermeldde, is dat ik ook met en in Toverland ben opgegroeid.
Hoe dat komt? Toverland is een familiebedrijf, dat is opgericht door een zeer gepassioneerde broer en zus; Jean Gelissen en Caroline Kortooms. En Caroline, algemeen directeur van Toverland, is mijn moeder. Op haar blog schrijft ze over de ontstaansgeschiedenis van Toverland. Niet alleen de passie voor attractieparken zit in onze genen, schrijven dus ook ;-).

Mijn moeders blog inspireerde me om jullie de ontwikkeling van Toverland vanuit mijn ogen te vertellen. Want hoe normaal Toverland ook voelt en hoe vanzelfsprekend het ook is om in Toverland te zijn, ik besef me steeds weer hoe bijzonder het is om op deze manier betrokken te zijn (geweest) bij dit prachtige bedrijf.

Om maar bij het begin te beginnen..
De ontwikkeling van Toverland begon in 1996, toen ik slechts 6 jaar oud was. Die zomer bezochten we ongelofelijk veel pretparken. De reden daarvan wist ik destijds nog niet, maar uiteraard vond ik het heerlijk! De Efteling en Disneyland Paris werden zelfs jaarlijks terugkerende parken.
Enkele jaren later werden mijn zusje Ankie en ik actief bij de plannen van Toverland betrokken. We mochten meedenken over de attracties en de mascottes. Als het aan mij had gelegen, had Toos Toverhoed een huiszwijntje genaamd ‘Drokkel’ in plaats van ‘Morrel’ gehad!
In 2000 werd gestart met de bouw. Elke zondag reden we vanuit Zuid-Limburg naar Sevenum om de bouwvorderingen te bekijken. Uren hebben we ons vermaakt in de softplay, het klimtoestel dat als eerste stond. Op een doordeweekse avond kwam het telefoontje dat de eerste attractie, de zweefmolen, draaide. We sprongen direct in de auto! En daar gingen we, met de hele familie in de zweefmolen. We draaiden wel 10 minuten lang rondjes, tot we écht niet meer konden. Wat was dat een heerlijk gevoel. Verder herinner ik me vooral dat ik zo enthousiast was over Toverland, dat het park niet snel genoeg open kon gaan!

Op 19 mei 2001 was het dan eindelijk zover. Toverland werd officieel geopend door Hans Klok en Erwin Krol. We genoten en ik was supertrots op m’n oom en m’n moeder. Jarenlang hebben Ankie en ik in het park gespeeld. Ons favoriete moment van de dag was  na sluitingstijd, dan hadden we immers heel Toverland voor onszelf! We verzonnen de wildste verhalen op de klimhoed; de rode rand van de hoed was een zee vol haaien en om de beurt gleden Ankie en ik ‘per ongeluk’ van de hoed af en moesten we elkaar redden. Ook zongen we uit volle borst liedjes door de gele glijbaan, zodat ze door de héle hal te horen waren. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8-baan… De poetsende medewerkers hadden heel wat met ons te stellen. Tot het zomer 2003 werd en Ankie en ik vonden dat het tijd was om zelf ook te gaan werken.
Daarover de volgende keer meer!

X, Tessa


Toos en Morrel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *