Happy birthday to me!


Hallo allemaal,

Tessa_5_jaar
Vandaag is het 9 november en dat betekent dat ik mijn 27e verjaardag mag vieren! Alhoewel je verjaardag altijd een bijzondere dag blijft, wordt het nooit meer zo speciaal als vroeger…

Vroeger telde ik weken van tevoren al af naar mijn verjaardag. Mijn cadeau stond de dagen voorafgaand aan mijn verjaardag al ingepakt en wel bovenop de (hele hoge!) buffetkast. Een keer per dag tilde mijn vader mij dan op en mocht ik het cadeau van dichtbij bekijken. Van tevoren maakte hij een klein scheurtje in het cadeaupapier, zodat ik tot mijn grote vreugde al kon zien dat ik die gewilde Ariël (de kleine zeemeermin) barbiepop echt kreeg! Naarmate mijn verjaardag naderde, werd het scheurtje ook steeds groter. Heerlijk!
Toen ik iets ouder werd, mocht ik ook kinderfeestjes geven. Mijn moeder, destijds nog lerares op een basisschool, kwam altijd op de meest creatieve ideeën. Zo heb ik een indianenfeest gegeven waarbij we in het bos op zoek gingen naar een kist met goud, een Sint Maarten-feest gehad inclusief uitgeholde pompoenen – waarna de wasbak overigens flink verstopt zat met pompoenpitten – en zijn we een keer ergens “gedropt”. Bij dit laatste feest kregen we de opdracht om een beestje mee te nemen; hoe groter het diertje, hoe meer punten. Aangezien er in november niet veel beestjes te vinden zijn, hebben we maar een goudvis in de dierenwinkel gekocht. De vis mocht sowieso in de vijver van m’n nichtje, maar gelukkig mocht ik hem zelf houden. En niet onbelangrijk – we kregen het maximale aantal punten!
Inmiddels doe ik zelf de inkopen voor mijn verjaardag en ben ik de gastvrouw voor het bezoek (daar hoefde je vroeger ook niet over na te denken!). Alhoewel ik mijn verjaardag graag vier, kijk ik er tegenwoordig ook wel een beetje tegenop. Dit is namelijk de dag waarop ik mijn vader het meest mis. Daarom gaan we de laatste jaren altijd wat leuks doen op mijn verjaardag; van een bezoek aan de musical Soldaat van Oranje tot een dagje Efteling. Een dag met een lach en een traan. Met mooie herinneringen aan vroeger, maar ook met dankbaarheid dat ik weer een jaar ouder ben mogen worden.

Lieve verjaardagsgroet, Tessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *